Firmware-uppdateringar släpps med jämna mellanrum för att förbättra anslutningshastigheten, anslutningstillförlitligheten, motorstyrningen och den automatiska låsfunktionen (Auto-Lock).
Firmware-uppdateringarna startar automatiskt när låsets ägare ansluter till låset. Du kan fortfarande styra låset via appen under uppdateringen. Firmware-uppdateringar kan ta mellan 1 och 15 minuter. Se till att ha telefonen i närheten av låset, med Yale Home-appen öppen, under hela uppdateringen.
OBS: För att firmware ska kunna uppdateras måste du befinna dig inom enhetens Bluetooth-räckvidd och ha Bluetooth aktiverat på din telefon
Uppdatering av låsets firmware
Du får ett meddelande innan en automatisk firmware-uppdatering till ditt lås startar.
Uppdateringen kan ta upp till 15 minuter. För att säkerställa en snabb uppdatering, se till att telefonen är ansluten till ditt lokala WiFi-nätverk.
När uppdateringen har installerats visas "Uppdaterar låsets firmware" (Updating Lock Firmware) på displayen.
När uppdateringen är klar får du ett meddelande om att låset har uppdaterats.
Hur vet jag om firmware-uppdateringen är slutförd?
Du kan kontrollera firmware-versionen i appen under Låsinställningar (Lock Settings). Tryck på menyikonen (Menu Icon) och gå till
Inställningar (Settings). Välj lås och gå till Firmware-version (Firmware Version), där du kan se vilken firmware-version låset har.
Vad händer om firmware-uppdateringen misslyckas?
Om firmware-uppdateringen misslyckas under processens gång, försök med följande:
- Starta om din telefon
- Koppla ur och anslut låset genom att ta ur och sätta i batteriet
- Försök sedan att uppdatera firmware igen
Om problemet kvarstår, kontakta kundsupport.
Vad gör firmware-uppdateringen?
Den nya Firmware-uppdateringen förbättrar anslutningshastigheten, anslutningstillförlitligheten, motorstyrningen och den automatiska låsfunktionen (Auto-Lock).
Hur lång tid tar uppdateringen?
Firmware-uppdateringen kan ta 1–15 minuter beroende på din WiFi-anslutning. För en snabbare uppdatering, se till att telefonen är ansluten till ditt lokala WiFi-nätverk.
Kan jag skjuta upp firmware-uppdateringen?
Det går inte att skjuta upp uppdateringen, men om du inte är i närheten av dörren kommer uppdateringen inte att slutföras. Varje gång du ansluter till ditt lås kommer det att försöka genomföra uppdateringen. Firmware-uppdateringar är väldigt viktiga. Vi rekommenderar dig att genomföra dem så snart du har möjlighet.
Kan jag använda låset under uppdateringen?
Ja, du kan fortfarande styra låset manuellt eller via appen under uppdateringen utan att det påverkar förloppet.
Måste min telefon vara nära låset under hela uppdateringen?
Ja, din telefon måste vara nära låset för att uppdateringen ska kunna slutföras.
Måste Yale Home-appen vara öppen under hela uppdateringen?
Ja, Yale Home-appen måste vara öppen för att uppdateringen ska kunna slutföras. Appen håller din telefon aktiv under hela uppdateringen.
Genomförs uppdateringen även om jag kör appen i bakgrunden medan jag gör andra saker som att kolla mejl eller använda en annan app?
Nej. De genomförda momenten sparas, men du måste ha Yale Home-appen öppen för att kunna slutföra uppdateringen.
Vad händer om jag stänger ner appen innan firmware-uppdateringen är klar?
Om du stänger Yale Home-appen innan firmware-uppdateringen är klar kommer uppdateringen automatiskt att starta igen nästa gång du öppnar Yale Home-appen
Vad händer med uppdateringen om min telefon går i viloläge?
Uppdateringen fortsätter även om din telefon är inställd på att låsas efter en viss tid.
Jag har flera lås, går det att uppdatera alla samtidigt?
Nej, firmware-uppdateringen måste genomföras separat för varje enskilt lås.
Jag har en Yale ConnectX Wi-Fi Bridge också. Påverkas den?
Nej, Yale Connect Wi-Fi Bridge påverkas inte och kommer att återgå till normal funktion när uppdateringen är klar.
Behöver mina gäster genomföra firmware-uppdateringar?
Nej. Firmware-uppdateringen behöver bara göras från en ägares (Owner's) konto.
Kommer mina gäster fortfarande att kunna använda låset om jag inte uppdaterar firmware?
Ja. Dina gäster kommer fortfarande att kunna använda låset, även om firmware inte har uppdaterats.